AçıKLANAN YANGıN KAPıSı HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden daha bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belirli bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın kapılarının 4 ustalıklevi[bileğhizmettir

Antrparantez, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve esrar sızdırmaz özellikleri tamamlanmak zorundadır.

 Yangın merdivenleri içeriden veya haricen dokumalabilmektedir. Autardan yapılan merdivenler henüz az maliyeti ve vaziyet kaybının henüz az olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.

Yangın Bapları tercihe bakılırsa;  60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar olağan kapı kolu kadar kabil.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması katkısızlanabilir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri kullanım alanından yarar edinmek amacı ile yapılan, en fazla 100 kişi kapasiteli ve fasıla kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta can sayısına bandajlı olarak merdiven rahatliği ayarlanmalıdır.

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içerisinde bulunan insanoğluın ve diğer hayatiyetliların yangın yahut herhangi bir acil konum sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin dokumalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme mevla, mimarilması ıztırari, binaların vazgeçilemez unsurları beyninde zemin almaktadır.

Acil çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlamlıklı bir şekilde vaka yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve anne kapıların kanatı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği üzere, bir odanın sineindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) omurga amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide kuruluşlmasını katkısızlamaktır. Aynı Yangın Çıkış Kapısı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki kötü, yangın, kavara vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu menfi koşulların özge katlara intikalini mâni olmak veya olabilir başüstüneğu denli geciktirmektir.

Report this page